Szerver üzemeltetés, beállítás, telepítés

A szerverek gyakorlatilag minden cég életében nélkülözhetetlenek. Ezek hivatottak ugyanis a hálózatra csatlakozó informatikai eszközök megfelelő működését biztosítani. Amennyiben egy szerver épp egy kritikus pillanatban mond csődöt, az akár teljes leálláshoz is vezethet, ami megnyilvánulhat a kommunikáció leállásában, de akár termelés kieséshez is vezethet. A DunaIS szerver üzemeltetési, beállítási és telepítési szolgáltatásaival éppen ezeknek a kellemetlenségeknek az elkerülésében segíthet.

Szerver környezet felmérése

Alapszabály informatika terén, hogy elavult, vagy a követelményeket nem teljesítő szervereket nem szabad üzemeltetni. Ennek fő oka, hogy:

  • nem biztonságosak
  • költségesebb üzemeltetni őket

Ilyen esetben két megoldást találhatunk. Ezek közül vagy a szerverrel szembeni követelményeket csökkentjük, ezzel elvéve a terhelést az adott szerverről, vagy elvégezzük a megfelelő beruházást, bővítést.

A DunaIS mindkét esetben hathatós segítséget nyújthat a vállalkozások számára. Kollégáink nem csak az új rendszer megtervezésében segíthet, hanem a meglévő optimalizálásában is. Ehhez persze alapos felmérést biztosítunk, hogy kiderülhessen az adott cégnek mire is van szüksége.

Szerverek beszerzés

Egy-egy szerver beszerzése akár komoly anyagi forrásokat is igényelhet. A nagyobb teljesítményű szerverek bizony milliós tételt is jelenthetnek egy-egy vállalkozás számára. Emiatt érthető módon mindenki a lehető legjobbat szeretné kapni pénzéért.

A DunaIS csapata szaktudása legjavával segíthet az Ön vállalkozásának is abban, hogy a lehető legjobb teljesítmény, és megbízhatóságot kaphassa. Szakembereink a legismertebb, éllovas gyártók termékeit szerzik be, amiket kifejezetten a vállalatok számára fejlesztettek ki.

Windows szerver beállítás és telepítés

A Windows alapú szerverek beállítás, telepítés (és üzemeltetés) is komoly erőpróba lehet, ha a cégek önerőből szeretnék ezt elvégezni. A vállalatok számára központi szolgáltatások biztosítása kritikus kérdéskör. Egyetlen hiba ugyanis könnyen vezethet akár teljes cég szintű leálláshoz.

A DunaIS a Windows alapú szerverek beállítást és telepítését is vállalja, hiszen csak így törekedhetünk a folyamatos szolgáltatás biztosítására, valamint a problémák, minél korábbi felfedezésére és elhárítására.

Szerver üzemeltetés

Szerveres környezetben kritikus a megfelelő tervezés mellett az üzemeltetés is. Ugyanis napi szinten is előfordulhat, hogy technikai probléma üti fel fejét. Természetesen ez az idősebb géppark esetében ennek esélye jóval magasabb, de az új gépek esetében is előfordulhat hasonló. Ráadásul az üzemeltetés elhanyagolása nagyban ronthatja a szerver eszközök várható élettartamát is. A DunaIS szakértő kollégái azonban nem csak a szerver beszerzésben és telepítésben, de a folyamatos üzemeltetésben is hathatós segítséget nyújthatnak. Ezzel nem csak a zavartalan működés, de a hosszabb élettartam is elérhetővé válhat a cégek számára.

A DunaIS tehát Windows szerverek telepítését, beállítását, valamint üzemeltetését is vállalja, továbbá a szervervásárlás előtt a technikai feltételeket is felméri, aminek köszönhetően optimalizálható a szükséges beruházás mértéke. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy felveszi velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén: